Savonlinna tanssii ja soi

Neljä päivää Savonlinnan festivaaliin. Osallistuin Ilon ja onnen tanssi -festivaaliin vuonna 2006, ja tykästyin kovasti. Mukava päästä sinne uudelleen!

Savonlinna on kaunis kesäkaupunki ja mukavasti pieni, kävellen pääsee joka paikkaan. Tänä vuonna tosin ei kannata ihan jalkakyytiläiseksi heittäytyä: lauantai-illan näytös järjestetään Retretin kallioluolassa Punkaharjun puolella. Julkisilla liikkuville tiedoksi: reissun voi tehdä myös bussilla. Farah ry:n väki kertoo mielellään lisää!

Odotettu Yasmina

Tänä vuonna festareiden tähtivieraana on Yasmina of Cairo.

Yasminahan vieraili vuosi sitten Studio Hennan vieraana Varkaudessa. En ikäväkseni päässyt silloin kursseille, ja ketutus ei vähentynyt yhtään, kun kuulin kurssilaisten kommentteja. Tänä vuonna otan vahingon takaisin.

Kotimainen opettajatarjonta on myös mieleeni: Farah ry:n omat opettajat Taina Huoman ja Heli Turunen, melkein suomalainen Pille Roosi, marokkolais-joensuulainen Zahra Mujunen, Turun tiukka täti Hannele Lindgren, pääkaupunkiseudulta Peppina Lindfors ja Sirke Seppänen sekä rytmiryhmän iloksi Petri Nummi.

Osa kursseista – supersuositut tekniikkakurssit etunenässä – täyttyi jo keväällä, mutta vielä on useammalle kurssille tilaa. Vilkaise kurssitilannetta Farahin festarisivuilta.

Vielä on ompelua jäljellä

Oma festarirupeamani alkaa perjantai-illan Kabaree Orientalista. Esiinnyn siellä Sahara-tanssiryhmän kanssa.

Perjantai-illan ohjelmaan sisältyy kuulemma monenmoista kabareetunnelmaa. Oma ryhmäni ei tarjoa paljettien säihkettä eikä kolikoiden kilinää, mutta meiltä löytyy kenkiä, muun muassa.

Tunnustan tässä kohti: oma esiintymisasuni ei ole vielä valmis. Itse asiassa se on pahasti alkutekijöissään. Vuorokauden kuluttua voin sanoa – toivottavasti – jotain ihan muuta.

Festivaalitunnelma alkaa pikkuhiljaa nousta. Sitä ennen ohjelmassa on Suuri Festivaalivalmistelu-urakka: tavaroiden pakkaus, matkaeväiden pakkaus, auton pakkaus ja 350 kilometrin ajomatka läpi näillä näkymin hyvin lämpimän Suomen.

Savonlinnassa tavataan, ihan kohta! Haltioitunut festivaaliraportti luvassa viikon kuluttua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>