Ammattilainen – siis tanssin ammattilainen

Kyllähän minä esitin puhelintyttöä tanssissa, jonka Sahara-ryhmäni esitti Savonlinnan kesäfestivaalissa. Mutta ei se tosiaan tarkoita, että minun tanssiammattilaisuuteeni kuuluisi mitään sivujuonteita, jotka liikkuvat moraalin ja laittomuuden rajamailla.

Sain lauantaina tekstiviestin. Tekstiviestissä ei kyselty tanssinopetusta eikä tanssiesitystä, vaan viitattiin huomattavasti intiimipään kanssakäymiseen. Kieliasu oli viimeistelemätön, kirjoitusvirheitä vilisi eikä viestissä ollut allekirjoitusta.

Pidin viestiä “hauskana” pilana joltakulta puolitutulta tai keskenkasvuiselta. Selvitin lähettäjän puhelinnumeron perusteella, mutta puhelimen omistajan nimi ei sanonut mitään sen paremmin minulle, miehelleni kuin muutamille muillekaan, joilta asiaa tiedustelimme.

“Hauska” pila alkoi näyttää kaikkea muuta kuin pilalta.

Tilanne ratkesi minun näkökulmastani sujuvasti: siirsin asian selvittelyn miehelleni, joka tiedotti tekstiviestihäirikölle, jottako olisi paree olla viimeinen viesti tätä laatua, jota hänen puolisolleen (siis minulle) lähetetään. Se siitä.

Huvitus – ärsytys – kiukutus – yökötys

Viestin saatuani minua ensin huvitti, sitten ärsytti ja lopulta kiukutti. Minun yksityiselämääni oli tunkeuduttu täysin epäasiallisella tavalla.

Erityisen yököttäväksi asian tekee se, että viesti tulee ventovieraalta mieheltä, jota en elämässäni ole nähnyt, ja tarkoitusperä tehtiin hyvin selväksi.

Informaatioyhteiskunnassa on helppo ottaa kontakti toiseen ihmiseen, sekä asiallisesti että epäasiallisesti. Viitisentoista vuotta sitten tällainen yhteydenotto olisi vaatinut paljon enemmän rohkeutta: olisi pitänyt soittaa puhelimella ja puhua omalla äänellä. Nyt voi lähettää törkyviestejä lukuisien kanavien kautta.

Tehtäköön tässä yhteydessä selväksi, että vaikka yritykseni palvelutarjonta on monipuolinen, aivan näin monipuolinen se ei ole. Toivon tietysti, että tällainen häiriköinti jää tähän yhteen tekstiviestiin, mutta mikäli uusia tämänkaltaisia yhteydenottoja tulee, siirrän asian sujuvasti mieheni hoitoon ja tarvittaessa poliisin pohdittavaksi.

Ja lopuksi vielä pieni vinkki kaikille seuralaista metsästäville miehille: mikäli haluat imarrella potentiaalista kohdettasi, älä nimitä häntä “naikkoseksi”. Jos ihan välttämättä haluat käyttää kyseistä sanaa, niin se sitten kirjoitetaan kahdella k:lla.

***

Oletko joutunut epäasiallisten yhteydenottojen kohteeksi tanssiharrastuksesi tai -ammattisi vuoksi? Kerro kokemuksistasi!

Blogikommenttien lisäksi voit lähettää sähköpostia ishtar (at) 7ht.fi tai keskustella Ishtarin Facebook-sivulla.

Jälkikirjoitus
Aihe on virittänyt keskustelua myös palstojen ulkopuolella. Eräs paikallinen tuttavani kertoi, että vastaavia tekstiviestejä ovat täällä saaneet eräät naisihmiset, joilla ei ole kytköksiä tanssimaailmaan.

3 thoughts on “Ammattilainen – siis tanssin ammattilainen

  1. Minulle ja ystävälleni kävi niin, että meidät pyydettiin esiintymään erääseen tilaisuuteen. Kaikki oli jo sovittu ja olimme jo paikalla kun tilaaja kysyi ettei se vaan ole pornotanssia. Olimme ihmeissämme. Loppujen lopuksi hän kiitti kuitenkin esityksestääme ja oli pitänyt siitä. Siis ennakkoluulo ja tietämättömyys johti moiseen kysymykseen

  2. Tuollaisia ennakkoluuloja on yhä valitettavan paljon. Onneksi niiden oikaiseminen on helppoa ja kivaa — täytyy vain esiintyä mahdollisimman paljon! :)

  3. Pingback: Sormiharjoituksia » Jälkitunnelmointia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>