Tanssinopettajat lakossa – entä itämaisen tanssin kentällä?

Ìshtarin blogi herää pitkän hiljaisen kauden jälkeen ajankohtaisella aiheella: tanssinopettajat ovat tänään lakossa.

Suomen Tanssitaiteilijain Liitto (STTL) on julistanut tanssinopettajien työehtosopimuksen alaiset työt lakkoon. STTL kuuluu Teatteri- ja mediatyöntekijät ry:hyn (Teme), joka on av-alan, elokuvan, sirkuksen, tanssin ja teatterin ammattijärjestö.

STTL:n lakon alaista työtä on kaikki tanssinopettajan työehtosopimuksessa mainittu työ, joka kuuluu tanssinopettajan työvelvoitteeseen. Tiedotteessaan STTL muistuttaa, että työt ja työtehtävät ovat lakossa, eivät vain STTL:n jäsenet. Tiedotteen mukaan lakko koskee myös niitä, jotka eivät kuulu liittoon, ja myös liittoon kuulumattomille maksetaan lakkoavustus.

Lakko ei kuitenkaan koske kaikkea tanssinopetusta: sen ulkopuolelle jäävät muun muassa sirkuskoulut, kansalais- ja työväenopistot, ammattikorkeakoulut, yleinen koululaitos (lukio ja peruskoulu), tanssiurheiluseurat sekä useimmat musiikkioppilaitokset ja liikuntakeskukset.

Koska neuvottelut eivät lakkovaroituksesta huolimatta edenneet toivotulla tavalla, STTL ilmoitti 25.4., että lakko laajenee keskiviikon 2.5. jälkeen seuraavasti: lakko alkaa jälleen torstaina 10.5. kello 7 ja jatkuu lauantaihin 12.5. kello 22:een. Lakkoa jatketaan myös maanantaista 14.5. kello 7:stä tiistaihin 15.5. klo 22:een.

Lakko ja itämainen tanssi?

Ishtar kysyy: näkyykö tanssinopettajien lakko itämaisen tanssin kentällä? Kerro, vaikuttaako tanssinopettajien lakko sinun itämaisen tanssin harrastukseesi tai työhösi itämaisen tanssin parissa?

Ishtarin numero 3/2012 on juuri työn alla, ja toimitus raportoi tässä numerossa tanssinopettajien lakosta. Kommentoi alle tai lähetä viestisi suoraan toimitukseen. Kommentteja ja viestejä voidaan käyttää jutun materiaalina.

One thought on “Tanssinopettajat lakossa – entä itämaisen tanssin kentällä?

  1. Ei vaikuta. Lakon ulkopuolelle jäi työväen-/ kansalaisopistot. Jos lakko laajenee niihin, sitten se vaikuttaa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>