Varkauden tanssiparatiisissa

Vietin viime viikonlopun Varkaudessa Hennan tanssiparatiisissa. Studio Henna on jo useampana vuonna järjestänyt elokuussa intensiivisen tanssiviikonlopun Varkauteen.

Viime vuonna osallistuin viikonloppuun ensimmäistä kertaa, silloin opettajana oli mainio Yasmina of Cairo. Tänä vuonna viikonlopun loistavista kursseista vastasivat Outi of Cairo, meidän suomalaisten oma tanssitähti Kairossa, sekä Saara Lehto Helsingistä.

Outi keskittyi egyptiläiseen tanssiin, ja kursseilla tehtiin paljon pientä ja intensiivistä ja tarkkaa työtä, lihaksia säästelemättä.

Outin kursseilta tarttui mukaan paitsi kaksi mainiota, yleisöystävällistä koreografiaa, myös paljon pikku jippoja, liikkeiden tulkintamahdollisuuksia sekä ideoita ilmaisuun ja tulkintaan – kairolaiseen tapaan.

Saara puolestaan paneutui kaikissa tanssityyleissä tarvittaviin taitoihin ja tarjoili meille improvisaatioharjoituksia ja jalkatekniikkaa, jotka antoivat tanssiin syvyyttä ja voimaa.

Improvisaatioharjoitteissa sai heittäytyä musiikin ja liikkeiden kannateltaviksi, ja tunnustella oman kehon rajoja. Jalkatekniikka tuli kurssiohjelmaan yhteensattumien myötä, mutta olin siitä enemmän kuin iloinen: kurssin anti vahvisti monia omia käsityksiäni, ja kurssilta löytyi monta kivaa oivallusta lihasten ja voiman käyttöön.

Summa summarum: viikonlopun kurssivalikoima oli onnistunut, ja minua miellytti erityisesti runsas anti tekniikkaa ja ilmaisua.

Outi ja Saara Varkaudessa

Outi of Cairo ja Saara Lehto Varkaudessa hikisen kurssiviikonlopun päätteeksi.

Illanvietto musiikkitunnelmissa

Viikonlopun kruununa oli illanvietto Hennan mökillä. Tanssiväki pääsi elvyttämään kurssipäivän rääkkäämiä lihaksia löylyihin ja järveen.

Henna oli valmistellut meille kiinnostavan esityksen
Abdul Halim Hafezin
musiikista ja elokuvaurasta. Vaikka pääpaino oli Arabian Elviksen musiikissa, monissa ihanissa klassikoissa, tanssiväki totta kai keskusteli myös paljon tanssista ja musiikkien tanssittavuudesta.

Festivaali vs. tanssileiri

Kesäfestivaalit ovat ihania, hullaannuttavia, monipuolisia tapahtumia, jotka ovat koko tanssivuoden helmi. Mutta tällainen tanssileiriviikonloppu on toisaalta vielä antoisampi: tiivis muttei liian tiivis, monipuoliset kurssit, hauskaa seuraa, leppoisa illanvietto.

Festariviikonlopun jälkeen päässä pyörii tuhat ja yksi elämystä ja kokemusta, joiden sulattelussa kesä kuluu. Tanssileiri syksyn aluksi puolestaan antaa eväitä ja inspiraatiota tulevaan kauteen – Outin ja Saaran kursseilta tarttui mukaan koko liuta loistavia ideoita ja oppeja, jotka pääsevät heti kuluvan syksyn tuntiohjelmaan.

Epävirallinen mainososio

Outi of Cairolta on juuri ilmestynyt uusi opetus-dvd ynnä ladattava rytmi-cd, joista enemmän syksyn Ishtarissa (ilmestyy lokakuussa). Kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti liittyä Outi of Cairon postituslistalle.

Saara Lehto on yksi syyskuussa avautuvan Studio Sfinksin opettajista. Saaraa haastateltiin Ishtarissa 1/2012.

Studio Henna on pitkän linjan suomalainen itämaisen tanssin tarvikkeiden myyjä, joka viettää hulvattomia 20-vuotisjuhliaan 17.–19.1.2014, siis puolentoista vuoden kuluttua. Sitä ennen on suunnitteilla seuraava Hennan kesäparatiisi. Minä ilmoittaudun jo nyt.

2 thoughts on “Varkauden tanssiparatiisissa

  1. Inka,
    kiva kun pääsit tulemaan, olet inspiroivaa seuraa kaikissa yhteyksissä!
    Vaikka elätänkin itseni nykyään lähinnä vain tarvikemyynnillä, näiden tanssileirien ohjelman takana on aiempi työni itämaisen tanssin opettajana – mitä itse tuntee tarvitsevansa, ja siltä pohjalta haluaa tarjota muille. Ja omat musiikilliset mieltymykset… koska AHH on ehdoton lempparini en osaa keksiä vielä mitään mistä haluaisin kertoa muille ensi vuonna. Ehkäpä lisää AHH:n musiikkia ja elokuvia?

  2. Kuullostaa kadehdittavavalta kokemukselta. Juuri tuossa vähän aikaa sitten mietin, että vieläkö Hennan studio on olemassa… Onneksi on!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>